Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, εκπόνησε μια σειρά δραστηριοτήτων όπου αξιοποιείται όλο το φάσμα της σύγχρονης τεχνολογίας. Μέσα από τις δραστηριότητες αυτές συνδέονται οι Αγώνες με την κοινωνία που τους γέννησε και ανιχνεύονται άγνωστες πτυχές τους.

 

ΓNΩPIΣTE THN IΣTOPIA MEΣA AΠO TIΣ IΣTOΣEΛIΔEΣ

Η Προϊστορία των Αγώνων, η διεξαγωγή τους στην Αρχαιότητα, αλλά και οι πρώτες προσπάθειες αναβίωσής τους στη Νεότερη εποχή παρουσιάζονται σε διαδραστικό περιβάλλον.

Ξεκινήστε την περιήγηση >>>

 

Ένα ταξίδι στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες με σταθμούς στις διοργανώτριες πόλεις, τους αθλητές, αλλά και αναφορές σε πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της εποχής.

Ξεκινήστε την περιήγηση >>>

 
 

EΠIΣKEΦθEITE

Kόμβος

Eικονική Πραγματικότητα

Iστορίες Oλυμπιακών Aγώνων.
Mια άλλη έκθεση

H έκθεση φιλοξενήθηκε στον «Ελληνικό Κόσμο» από την 1η Μαρτίου 2004 έως τις 5 Δεκεμβρίου 2006. Μέσα από εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας, η έκθεση πρόβαλλε με πρωτότυπο τρόπο τη φυσιογνωμία των Ολυμπιακών Αγώνων στην Aρχαιότητα και κυρίως στη Nεότερη εποχή, παρέχοντας ερεθίσματα για σκέψη σχετικά με το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το σχετικό κόμβο.
>>>

 

Περιήγηση στην αρχαία Ολυμπία

Περιηγηθείτε στην αρχαία Ολυμπία και επισκεφθείτε τον περίφημο ναό του Δία, καθώς και το εργαστήριο όπου ο γλύπτης Φειδίας φιλοτέχνησε το λαμπρό άγαλμα του Δία, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Δείτε παραστάσεις ολυμπιακών αθλημάτων να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια σας ενώνοντας τα θραύσματα αρχαίων αγγείων. Όλα αυτά και πολλά περισσότερα συμβαίνουν στην «Kιβωτό» και τον «Εικονικό Κινηματογράφο», τα δύο συστήματα Eικονικής Πραγματικότητας του IME, που σας ταξιδεύουν στο χώρο και το χρόνο της ελληνικής ιστορίας. >>>

 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
Ο Ήρωας Ολυμπιονίκης

Στη σύγχρονη εποχή οι ήρωες έχουν αλλάξει, δεν είναι πια ήρωες του πολέμου, αλλά της ειρήνης, όπως οι Ολυμπιονίκες. Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού επιθυμώντας να παρουσιάσει και αυτούς τους «ήρωες» δημιούργησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Ήρωας Ολυμπιονίκης», που παρουσιάστηκε στον «Ελληνικό Κόσμο» από το 2002 έως το 2005.
Περισσότερες πληροφορίες >>>

 

Το Μάιο του 2004 το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού διοργάνωσε στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού του «Ελληνικός Κόσμος», διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Αθλητισμός, Κοινωνία και Ταυτότητα». Στο συνέδριο εξετάστηκε η λειτουργία του αθλητισμού ως κοινωνικού φαινομένου και διερευνήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους ο αθλητισμός αντικατοπτρίζει και επηρεάζει με τη σειρά του τις κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές, πολιτισμικές και ιδεολογικές πραγματικότητες της εποχής του.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το σχετικό κόμβο >>>

 

Ψηφιακός δίσκος "Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Διαμέσου των Αιώνων"
Ο διαδραστικός δίσκος «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Διαμέσου των Αιώνων», σε ελληνική και αγγλική έκδοση, ζωντανεύει τους Αγώνες μέσα από το τρισδιάστατο επιτραπέζιο παιχνίδι γνώσεων «Το Μονοπάτι της Γνώσης, Προορισμός: Ολυμπιακοί Αγώνες», μία ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια βασισμένη στις αντίστοιχες ιστοσελίδες του ΙΜΕ, μία τρισδιάστατη αναπαράσταση της αρχαίας Ολυμπίας και ένα διαδραστικό παιχνίδι, όπου παραστάσεις ολυμπιακών αθλημάτων ζωντανεύουν ενώνοντας τα θραύσματα αρχαίων αγγείων.

 
 

copyright © 2004 ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ   English